VRT zet samenwerking met MNM-deejay stop na meldingen van overschrijdend gedrag

0

De VRT heeft de samenwerking met MNM-deejay Wanne Synnave (26) stopgezet nadat er via het meldpunt verschillende klachten heeft binnengekregen van “grensoverschrijdend gedrag”. Volgens het Nieuwsblad zou Synnave ongepaste foto’s en berichten gestuurd hebben naar vier minderjarige jongens van vijftien jaar. Via zijn sociale media kanalen uit de 26-jarige zijn excuses en zegt hij dat het nooit zijn bedoeling was om iemand te kwetsen of ongepast te benaderen.

“We hebben recent verschillende klachten binnengekregen via ons meldpunt”, zo luidt het op de VRT. “We zijn zeer begaan met de melders en zijn ook een gesprek met Wanne aangegaan. Hij heeft bij de jongerenzender MNM een belangrijke rol en voorbeeldfunctie. De meldingen zijn van die aard dat hij geen uithangbord meer kan zijn van MNM.” De VRT heeft geen weet of er ook klachten zijn ingediend tegen Synnave bij de politie.

Vrijdagmiddag stortte Synnave in toen hij het nieuws hoorde dat er tegen hem klachten waren neergelegd. Dat bevestigd zijn moeder Tinne De Groot in de kranten van het Mediahuis. Zij is ook de producent  van de door Wanne Synnave geschreven en geregisseerde musical ‘Kamp Delta’ die vrijdagavond in premiere ging en haalde haar zoon onmiddellijk van de productie af. “Wanne zelf is ingestort. Ik denk dat dat logisch is in deze omstandigheden. Hij verblijft momenteel bij een vriend. Maar ik denk dat hij in gedachten wel bij de première zal zijn.”

“Kort voor de start van de première hebben we de cast en andere medewerkers op de hoogte gebracht van het feit dat er dingen gezegd worden over Wanne en dat hij er daarom als regisseur en schrijver toch niet meer bij kan zijn. Alle tieners waren aan het wenen, maar ze hebben zich herpakt en willen nog drie keer zo hard knallen. We wilden de première niet afgelasten omdat die gasten zo hard gewerkt hebben. De gebeurtenissen rond Wanne doen niets af aan hoe goed die jonge mensen zijn.”

Zelf reageerde Synnave ook met een bericht op zijn Instagram-account. “Ik heb te horen gekregen dat er meldingen zijn gemaakt tegen mij, die gaan over mijn gedrag dat als ongepast ervaren werd”, klinkt het. “Deze meldingen komen heel onverwachts, aangezien ik mijn contacten altijd als vertrouwelijk en met wederzijdse toestemming beschouwde. Door deze meldingen besef ik nu ook dat dit niet voor iedereen zo was, en dat de impact op de betrokkenen groter is dan ik had ingeschat. Ik verdwijn de komende tijd dan ook even compleet uit beeld, zodat zowel de betrokkenen als ikzelf de nodige rust krijgen. Ik zal dus niet meer te horen zijn op MNM en zal niet aanwezig zijn op de voorstellingen van Kamp Delta, zodat de cast en creatives zich kunnen focussen op wat telt: een goede voorstelling neerzetten. Ik wil graag eindigen met oprechte excuses aan de betrokkenen die mijn gedrag als ongepast ervaarden. Het was nooit mijn bedoeling iemand te kwetsen of ongepast te benaderen. Het spijt me als dat wel gebeurd is”.

Kies jouw Reactie!
Laat een reactie achter