Heartstopper-acteur Kit Conner gedwongen om uit de kast te komen

0

De Britse acteur Kit Connor die bekend werd door de Netflix-serie ‘Heartstopper’ heeft afgelopen maandag  bekend gemaakt dat hij biseksueel is. De achttienjarige acteur kreeg heel wat kritiek dat hij aan queerbaiting zou doen nadat hij in Parijs gefotografeerd was terwijl hij de hand van een meisje vasthield. Naar eigen zeggen werd hij gedwongen om voor zijn seksuele geaardheid uit te komen.

De acteur speelt in de serie Heartstopper een biseksuele jongen. Internettrollen op sociale media eisten dat hij ook in het echte leven uit de kast zou komen. Volgens hen hield hij homoseksuele fans van de serie aan het lijntje door dat niet te doen. Die kritiek nam alleen maar toe nadat de bewuste foto gemaakt werd. Conner verwijderde daarop Twitter van zijn telefoon maar installeerde de app maandag terug om een bericht te posten dat hij ‘gedwongen’ was om tegenover zijn fans uit de kast te komen. “Ik ben bi. Proficiat om een 18-jarige te dwingen om zich te outen”, zo schreef hij. “Ik denk dat sommigen van jullie het nut van de serie niet begrijpen.”

Daarmee heeft hij het over een fragment in de serie waarin gezegd wordt dat iedereen verwacht dat je uit de kast moet komen als je niet heteroseksueel bent. (Zie het bewuste panel uit de strips waar op de serie gebaseerd is)

Kies jouw Reactie!
Laat een reactie achter